Dorian and the Grays

Dorian and the Grays

© no idea

EP te koop op vinyl, luister via Soundcloud.

Dorian and the Grays zijn vier jonge twintigers die – in een poging om om te gaan met het vooruitzicht van een reddeloze toekomst – onbezonnen muziek maken. Gehuld in de donkere sfeer van iconische muzikale helden en het averechtse realisme van punkmuziek steken ze hun middelvinger op naar de huidige maatschappij met rauwe nummers over ellendige weekdagen en de halfslachtige redding die het weekend brengt. ‘Weekend Haze’ is de debuut-EP van het viertal, waarop de b-kant van het ‘schone leven’ wordt bezongen in korte, stevige popnummers.

Opgenomen en gemixt bij the Yellow Tape, mastering door Frederic Alstadt.

Bandleden:
Jannes Van Houcke: Gitaar
Kasper De Moor: Gitaar / Zang
Mattijs De Graeve: Basgitaar
Vinnie François: Drum / Zang

Links:
Dorian and the Grays op Facebook
Dorian and the Grays op vi.be
Dorian and the Grays op Soundcloud

Festivalblog over de Weekend Haze ep: “songs met een lekkere groove, maar steeds omhuld met een licht giftige korst” en “krachtpatsers in een zacht behaarde jas die de kunst van het kwalitatief schrijven beet lijken te hebben” – Lees de volledige review

Oost.Best! over Dorian and the Grays: “Zeer goed nagedacht over de sound. De zanger staat er en weet wat hij kan met zijn stem. De band zoekt interactie op met het publiek en staat met plezier op het podium. De set was af. Enkele van de britrocknummers zijn (zo goed als) klaar voor de radio. Na 15 minuten verlieten de mannen het podium en lieten iedereen achter met een ‘wow’-gevoel.”