Echotape

Echotape

Luister via Spotify of Soundcloud.

Echotape werd eind 2010 opgericht in een miniscule stad in Zuid-Engeland door een groep gelijkgestemde geesten. Met een eerlijke en gepassioneerde aanpak zonderden de bandleden zich af en begonnen te schrijven aan nummers die hun overtuigingen weerspiegelden.

In de lente van 2011 belandde één van hun eerste demo’s in de handen van Youth, bassist van Kiliing Joke en een legendarische producer (Dido, The Verve, Futureheads en samen met Paul McCartney lid van The Fireman). Youth toonde zich bereid om de groep te helpen bij de opnames van hun debuutalbum, en nodigde Echotape uit in zijn studio in de heuvels van Granada, Spanje. In een week tijd werden 17 nummers ingeblikt, live, met zo goed als geen opnames van afzonderlijke instrumenten.

De eerste commerciële release van Echotape was de vier songs tellende ep ‘Sky Above Quarley Hill’, waarvan de single ‘Unstable’ de top 200 van de US College Radio Chart bereikte en airplay wist te versieren in de UK, US, Duitsland, Japan, Zuid-Afrika, Australië, Peru en een reeks andere landen. Optredens kwamen er in Hollywood en als headliner in de UK en Ierland, met onder meer een uitverkochte The Barfly in Londen. De Russische supergroep Mumiy Troll nam de heren mee als support voor een stadiontour. De clip van ‘Spinning’ werd afgespeeld in de Londense Tate Gallery.

In de lente van 2014 kondigde Echotape hun gloednieuwe single ‘We Should Feel Like We Are In Love’ aan, die in de UK te koop is via Believe Digital en Amalgamated Sonic Industries. Voor de release kreeg de song al bergen lof en liet Soundcloud al bijna 60.000 afspeelbeurten noteren. De single wordt gepromoot met een uitgebreide tour in de UK en Ierland, en een reeks festivaloptredens.

3voor12 over Echotape op Vestrock: Verpletterende indruk “Werken doet het wel, de Britten spelen nummers als ‘We should feel like we’re in love’ en ‘Whisky Bar’ alsof ze staan te headlinen op de Jupiler stage en trekken zo de hele tent mee.” en “Wat er dus in het pakje zat? Een hoop leuke muziek met een dosis vuurwerk in hun gitaarspel om u tegen te zeggen. Een blijvertje!” – http://3voor12.vpro.nl/lokaal/zeeland/nieuws/2015/Juni/Vestrock-15/vrijdag/echotape.html

muzine.nl over Echotape op Vestrock: Feest, feest, en nog eens feest “En ik weet het, het is een verschrikkelijke zin, maar ik pen ‘m hier toch neer: Hier gaan we nog veel meer van horen! En zo niet, dan eet ik mijn schoen op.” –
http://muzine.nl/recensie/live/vestrock-2015

Links:
Officiële website
Echotape op Soundcloud