Low Land Home

Low Land Home

(foto copyright Michiel Devijver)

Low Land Home is het soloproject van Jo Geboers (voormalig bandlid van Astronaute en Bearskin), waarin minimalistische piano samen met warme donkere zang en intrigerende melodieën een intiem en melancholisch geheel vormen, zonder te moeten inboeten aan hoopvolle klanken. Low Land Home bestaat al enkele jaren voornamelijk in het hoofd van Jo. De contradicties die in zijn geest bestaan werden in het voorjaar van 2016 omgevormd tot muziek: stil maar weids; dichtbij maar veraf; abstract en toch herkenbaar.

Low Land Home staat voor de juiste tijd en ruimte vinden om dingen vanop een afstand te kunnen bekijken zonder de connectie ermee te verliezen. Het aan de zijlijn durven gaan staan en naar je eigen leven kijken. En vooral: een manier vinden om thuis te komen in je innerlijke wereld.

In het najaar 2016 beëindigde Low Land Home de opnames van zijn debuut-ep. De productie hiervan was in handen van Pieter-Jan Decraene (Rhinos Are People Too). In de studio kreeg Jo o.a. hulp van Patricia Vanneste (Balthazar) op viool. De titeltrack ‘Underspoken’ leverde Low Land Home een plaats op bij de geselecteerden van De Nieuwe Lichting 2017 van Studio Brussel.

Bandleden:
Jo Geboers – Toetsen, zang
Jolien Bové – Zang
Muriel Boulanger – Basgitaar
Pieter-Jan Jordens – Drums, Percussie

Links:
Low Land Home Facebook
Low Land Home vi.be